Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A játékra kitalált, úgynevezett gamer laptopok jellemzően nagy, nehéz és rendkívül drága gépek. Méretük és súlyuk mellett a viszonylag gyenge akkuidejük miatt sem arra találták ki őket, hogy gyakran használjuk útközben, az ideális felhasználó inkább max az ismerőséhez megy át játszani, de nem cipeli magával a gépét minden nap a hátizsákjában. (Ez a 2021-es helyzet.)

Egy jó gamer laptop ára 3-600 000 Ft körül mozog, ennyi pénzből pedig nagyságrendekkel jobb asztali gépet lehet venni. Érdemes tehát meggondolni, hogy valóban szükség van-e a hordozhatóságra, vagy esetleg nem jobb-e egy gamer asztali gépet és mellé egy kisebb laptopot venni.

Az átlagos laptop nem játékra lett tervezve, és a legújabb játékok nem, vagy csak nehezen futnak el rajtuk. Régebbi, esetleg retro játékok persze gond nélkül elfutnak szinte bármin, de a népszerű új játékoknak gyakran igen magas a gépigénye. Ha el is futnak egy mezei laptopon, az azt jelenti, hogy a gép maximum teljesítményen dolgozik, melegszik, maximum sebességet pörög a hűtőventilátor, és ezáltal a gép élettartama jelentősen csökkenhet.

Természetesen ha valaki nem a legújabb 3D-s játékokra vágyik, csak úgy néhanapján tetrisezne egyet, vagy meglátogatna néhány online játékos honlapot, akkor szinte bármilyen gép megfelelő lesz neki.