Laptop játékra

A játékra kitalált, úgynevezett gamer laptopok jellemzően nagy, nehéz és rendkívül drága gépek. Méretük és súlyuk mellett a viszonylag gyenge akkuidejük miatt sem arra találták ki őket, hogy gyakran használjuk útközben, az ideális felhasználó inkább max az ismerőséhez megy át játszani, de nem cipeli magával a gépét minden nap a hátizsákjában. (Ez a 2021-es helyzet.)

Egy jó gamer laptop ára 3-600 000 Ft körül mozog, ennyi pénzből pedig nagyságrendekkel jobb asztali gépet lehet venni. Érdemes tehát meggondolni, hogy valóban szükség van-e a hordozhatóságra, vagy esetleg nem jobb-e egy gamer asztali gépet és mellé egy kisebb laptopot venni.

Az átlagos laptop nem játékra lett tervezve, és a legújabb játékok nem, vagy csak nehezen futnak el rajtuk. Régebbi, esetleg retro játékok persze gond nélkül elfutnak szinte bármin, de a népszerű új játékoknak gyakran igen magas a gépigénye. Ha el is futnak egy mezei laptopon, az azt jelenti, hogy a gép maximum teljesítményen dolgozik, melegszik, maximum sebességet pörög a hűtőventilátor, és ezáltal a gép élettartama jelentősen csökkenhet.

Természetesen ha valaki nem a legújabb 3D-s játékokra vágyik, csak úgy néhanapján tetrisezne egyet, vagy meglátogatna néhány online játékos honlapot, akkor szinte bármilyen gép megfelelő lesz neki.

Taktika2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!