Laptop gyorsítása

Laptop vásárlása helyett megoldás lehet az is, ha a régebbi gépünket gyorsítjuk fel. A legalapvetőbb gyorsítási trükk általában az operációs rendszer újratelepítése (bár vannak kisebb lehetőségek enélkül is gyorsítani a gépet, de ezekre itt most nem térek ki) - ilyenkor az évek során összegyűlt minden szeméttől, maradék fájloktól és egyéb problémáktól egyszerre megszabadulhatunk. Az operációs rendszer újratelepítése általában gyorsít a gépen, de lehetőségünk van a gépet is felturbózni egy kicsit. A laptopok csak korlátozottan fejleszthetőek, általában csak a memóriát és a háttértárat szokás frissíteni, de ez is sokat segíthet.

Ha hagyományos merevlemez, nem pedig SSD van a gépünkben, akkor sokat segíthet az SSD-re váltás. Előfordulnak kompatibilitási problémák, de a legtöbb esetben lehetőségünk van SSD-t rakni a gépünkbe. Erről bővebben az "SSD vagy HDD" című bejegyzésben olvashatsz.

A memória bővítése szintén gyorsíthat a gépen, különösen akkor, ha amúgy kevés memóriád van, vagy memóriaigényes dolgokra használod a géped. Erről bővebben a "Memória (RAM) mérete" című cikkben olvashatsz.

Taktika2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!