Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Általános laptopok otthoni használatra

Ez a kategória nagyon széles, tulajdonképpen mindenféle laptopot találunk közöttük, olcsó és lassú, de minőségi, gyors gépeket is. Külsőleg is nagyon változatosak, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a stílusának, egyéniségének megfelelőt. A legelterjedtebb méretük 15, 6". Ha nem akarod túl sokat cipelni a gépet magaddal, inkább mintegy asztali gépet használnád, akkor ez a kategória teljesen megfelelő lehet neked.

Belépőszintű laptopok

A belépőszintű laptopok az átlagos gépnél olcsóbbak, az anyaghasználatuk kevésbé minőségi, többnyire lassabb processzor és kevesebb memória van bennük, ezért komolyabb játékra nem alkalmasak, és az erőforrás-igényesebb programok (pl. kép- vagy videószerkesztők) csak lassabban futnak rajtuk. Ez a kategória leginkább azoknak érheti meg, akik csak ritkán használják a számítógépüket, többnyire böngészésre, szövegszerkesztésre, vagy nincs pénzük drágább gép vásárlására. Mivel hasonló áron sokkal gyorsabb használt gépeket lehet venni, érdemes lehet megfontolni az ezek közüli választást is.

Ultrabook

Az ultrabookok az átlagnál általában kisebb, vékonyabb, könnyebb, jól hordozható gépek. Vékonyságuk miatt általában nincs bennük DVD meghajtó, és hordozhatóságuk miatt igyekeznek kerülni a mozgó alkatrészeket is, ezért többnyire SSD-k vannak bennük, ami a hagyományos merevlemeznél strapabíróbb, gyorsabb és drágább tárhelyet jelent. Az átlagosnál drágább gépek, amiket akkor érdemes választani, ha gyakran viszed magaddal a laptopodat, és emiatt fontos a hordozhatóság.

2 az 1-ben laptopok

Ezek a gépek egyszerre próbálnak laptopként és tabletként is funkcionálni. Van rajtuk billentyűzet és érintőkijelző is. Általában valamilyen módszerrel (hátrahajtás, lecsatolás) megoldható, hogy csak az érintőfelületet használjuk, és a billentyűzet ne zavarjon közben. Többnyire jól hordozható, könnyű és vékony gépek, tulajdonképpen az ultrabook egy speciális kategóriájáról beszélünk. Használhatóság szempontjából érdemes lehet megfontolni, hogy egy ultrabookot és egy tabletet külön megvásárolva nem járunk-e jobban.

Üzleti laptopok

Az üzleti gépek kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy strapabíróak, megbízhatóak és biztonságosak legyenek. Minőségi anyaghasználat, hosszabb, olykor háztól-házig garancia, néha por-, víz- és ütésállóság, hosszú akkuidő, gyorsaság valamint extra funkciók (pl. beépített modem, pöcökegér, dokkolhatóság) jellemzik. Ezek a gépek jóval drágábbak az átlagos gépeknél, de megbízhatóság tekintetében is verik azokat. Az egyik leginkább kultikus fajtájuk a kezdetben IBM által gyártott, majd a Lenovo által megvett ThinkPad. Az üzleti laptopok lehetnek ultrabookok, de vannak köztük nagyobb, inkább egy helyben való használatra szánt gépek is. Megbízhatóságuk miatt sokan vesznek otthoni használatra is üzleti gépeket, ha megtehetik.

Játékos (gamer) laptopok

A gamer laptopok kifejezetten erőforrás-igényes játékokra vannak kialakítva. Az átlagnál jóval gyorsabbak, kialakításuk fiatalos, és a bennük használt technológiák miatt többnyire nagy és nehéz gépek, amiknek az akkumulátora nem bírja sokáig. Az áruk jellemzően a minőségibb üzleti laptopokéval vetekszik. Amennyiben nem akarunk nagyon sok pénzt költeni, érdemes lehet megfontolni, hogy szükségünk van-e az általuk nyújtott hordozhatóságra, mivel egy ugyanolyan sebességet nyújtó asztali gép jóval olcsóbban kijön.