Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Mivel a laptopok drágák, természetesen használtan is lehet laptopot vásárolni. Sokan döntenek úgy, hogy ahelyett, hogy valamilyen lassú és rossz anyaghasználatú olcsó gépet vennének, inkább vesznek egy néhány évvel ezelőtti gyors csúcsmodellt ugyanazon az áron. Bár a használt gépekkel lehetnek gondok, ha kevés pénzünk van, akkor mindenképpen érdemes lehet megfontolni őket.

Használt gépet vehetsz magánszemélytől vagy cégtől is. A magánszemélyek általában a saját régi gépeiket adják el, de előfordulnak olyanok is, akik üzletszerűen foglalkoznak használt laptopokkal, de apróhirdetésekben árulják őket.

A cégek jellemzően átvizsgált, szükség esetén megjavított, újratelepített operációs rendszerrel árulják a gépeket, és fél-egy év garanciát is vállalnak rájuk. Cserébe ezek a gépek többe kerülnek, mintha magánszemélytől vettük volna őket.

Használt gépeknél előfordul, hogy nem egy korábban más által ténylegesen használt gépet kapunk, hanem valójában több tönkrement gép még működő részeiből összerakott laptopot.

Ha használt gépet veszel, érdemes valamilyen felső kategóriás vagy üzleti gépet nézni. Ezek a gépek használtan már nem olyan drágák, megbízható kialakításuk miatt azonban akár még használtan is strapabíróbbak lehetnek mint egy új, de olcsó gép. Külön rajongói tábora van a használt ThinkPad-eknek (ami a Lenovo nevű cég üzleti laptop kategóriája), ezek, különösen a T vagy X jellel ellátott modellek jellemzően még sok-sok év után is nagyon megbízhatóan működnek.

Használt laptop esetén különösen érdemes figyelni az akkuidőre, mivel a gépeknek ez az a része, amin leginkább meg szokott látszani a használat. Sok esetben előfordul, hogy a gép leginkább csak a hálózatba dugva használható, mivel az akku csak néhány tíz percig bírja. Általában ilyen esetben is lehet új akkut venni a gépbe, de ha szükségünk van rá, akkor érdemes előre tájékozódni az árakról, mert néha igen drágák tudnak lenni.

Én személy szerint belépő szintű gép helyett ugyanannyi pénzért inkább egy ThinkPad-et vennék.