Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Az akkumulátor üzemidőt általában nem találjuk meg a laptop leírásában, csak a Whr-ben megadott kapacitásából következtethetünk rá. Ugyanakkor az üzemidő nagyban függ a hardvertől is, főleg a processzortól, így a tényleges üzemidő megismeréséhez a legjobb, ha keresünk egy tesztet a laptopról. Ha népszerű márkát és típust nézünk, akkor valószínűleg találni fogunk róla teszteket, de a gyártó honlapján is találhatunk információt az üzemidőről.

Az általános használatra szánt, a belépőszintű, illetve a gamer laptopok általában viszonylag rövid ideig, néhány órán át tudnak akkuról működni (2019-es adat). Hosszabb (akár 10 óránál is több) üzemidőt az ultrabookoktól, illetve az üzleti laptopoktól várhatunk. Ezek jellemzően drágábbak is.

Ha sokat használjuk akkuról a gépünket, érdemes olyat választani, amiben nem beépített, hanem könnyen cserélhető akku van. Mivel az akku teljesítménye idővel romlik, valószínűleg szükségünk majd lesz egy újra, és jó, ha azt egy bepattintással simán cserélni tudjuk. A cserélhető akkus gépeknél azt is megtehetjük, hogy pótakkut viszünk magunkkal, és szükség esetén kicseréljük. Egyes üzleti modellekben akár a gép kikapcsolása nélkül is lehetőségünk van erre.

Használt gépek vásárlása esetén különösen kényes kérdés az akku üzemideje. A legtöbb esetben már elhasznált akkut kapunk, ha régi gép, akkor az is lehet, hogy csak pár tíz percig bírja akkuról.